“Vigyázz rá és így marad örökre!” – a Tintanyulak Puskás Petivel ünneplik a Föld Napját

Amikor Kálmán Tamás az Életmesék című lemezünkre megírta A Nap családja c. dalt, éreztük, hogy az túlmutat az albumon és gyönyörűen összefoglalja a Tintanyúl missziót. Nemcsak szórakoztatni szeretnénk a kicsiket és nagyokat, hanem olyan témákról is beszélni, ami a gondolkodásukat formálja, és segít minket közösen egy jobb világot építeni.

Boldogok vagyunk, amikor azt látjuk, hogy a környezetvédelem ügye, a környezettudatosság egyre több család hétköznapi gondolkodásában és döntéseiben kap nagyobb teret és hangsúlyt. Ezt szeretnénk mi is erősíteni a saját eszközeinkkel. Ezért is döntöttünk úgy, hogy 2022-ben Puskás Petivel és A Nap családjával ünnepeljük a Föld Napját.

“Feladatunknak érezzük, hogy a dalainkon felnövő közönség értse, érezze, óvja a bennünket körülvevő világot, a szűk és tágabb környezetünket egyaránt. Mindenkinek van családja. Még a Napnak is. Mi vagyunk a Nap családja. A felhőkkel, csillagokkal, madarakkal, fákkal együtt. Itt élünk ezen a gyönyörű bolygón. Vigyáznunk kell egymásra.” – vall erről Réka.

 

Puskás Petivel született közös produkciónk egy duett sorozat része, amelyben a hazai zenei élet meghatározó előadóival, zenekaraival dolgozzuk át dalainkat. Célunk, hogy megmutassuk a gyerekeknek szóló zene fontosságát, ízlésformáló szerepét. Mező Misivel készült duettünket itt hallgathatod meg: Jó éjt! – Icipici dal (feat. Mező Misi)